Mobilmenu
Hem
Aktuellt
Julgranar
Om gården
Potatis
Butiken på landet
Kontakta oss
Mobilmenu

Julgransförsäljningen 2020 startar 27 november klockan 13.00

Samma som tidigare , men i år håller vi lite extra avståndute i friska lantluften!

 

Öppettider:

Onsdag - fredag 13-18, lördag - söndag 11-16

Från och med 14 december, vardagar 13-18, lördag - söndag 11-18

Helgerna tredje och fjärde advent mellan 11-13 brukar det vara mest besökare. Kom gärna på andra tider.

Vii du/ni ha en egen personlig tid? Ring så kommer vi överens om detta.

tel. 0705-330583

 

 

Julgranar

Till första advents-helgen börjar vi sälja utegranar, kungsgran och vanlig rödgran. Vi fyller vi på sortimentet allt efter som. Detta för att vi skall kunna hålla så färska och nyhuggna granar som det bara är möjligt.

Här kan ni i lugn ro välja bland alla vackra granar, smala, breda, långa eller korta. Vårt mål är att kunna uppfylla allas önskemål om just, den perfekta granen.

Vi säljer endast svenska granar

När Ni gjort ert val paketerar vi granen i nät för att transporten skall bli så smidig och skonsam som möjligt. Vill du så anpassar vi granen till din julgransfot.Vi säljer även den perfekta julgransfoten för dig som vill ha en enkel och smidig uppsättning av din julgran.

Vi har också våra eget handgjoda vackra dörrkransar, granris, den goda speciallagrade cheddarosten och lite annat smått och gott till försäljning  i vår julpyntade försäljningslokal.

Som avslutning bjuder vi på glögg och pepparkaka. Detta har för många blivit en årlig tradition och en del av julförberedelserna.

 

Rödgran

Den i särklass mest valda granen, och det man lite slarvigt säger vanlig gran om... Luktar som många tycker att en julgran skall lukta och för många är detta en av ingredienserna för en riktig jul. Den kan barra mycket, ja till och med riktigt mycket, men det är ju också en del av den riktiga julen. Vill man försöka få den att barra mindre stegvis temperatur-höjning, åtföljt av färska sågytor, alltid vatten samt en placering inte allför nära värmekälla de viktigaste råden. Fråga oss gärna om råd!

Kungsgran

Eller Nordmannsgran som är dess egentliga rätta namn. Kallas kungsgran för att man förr sa att kungen tog in denna gran på slottet. Denna gran sticks inte och ger en exklusiv känsla. Kungsgranen är ofta mycket tät och är med sina vackra, kraftiga barr, något extra. Om denna gran är frisk och får rätt skötsel så barrar den i stort sett inte alls. Granen kan ha en svag kryddoft.

Slottsgran

Vi har även en variant som vi kallar Slottsgran, och denna är de allra tätaste och mest magnifika exemplaren av Kungsgranen. Detta är granen för dig, som vill ha en tät gran utöver det vanliga, har gott om plats och vill ha en gran som är fulländad i sitt utseende.